EL CALVARI
És un oratori situat a 216 metres d’altura.
Entre els anys 1852 i 1856 es dugueren a terme les obres del camí que puja al puig i de la capella. El projecte fou promogut pel rector del poble d’aquell moment, Sebastià Serra. L’any 1853 la imatge del sant va ser beneïda i col·locada a la capella; el 1855 s’hi col·locà una campana; i, finalment, la capella s’acabà d’enllestir el 1856. Uns anys més tard, al 1862, va ser declarada com oratori de propietat diocesana i la beneïren amb solemnitat.
La capella, d’uns 15 metres de longitud, és d’estructura i decoració senzilla. Es tracta d’un edifici d’una única nau coberta amb volta de canó. La façana presenta dues pilastres entre les quals s’obri un portal allindat. A la façana s’observa l’escut heràldic de mossèn Sebastià Serra. També destaca el petit rosetó i el campanar amb espadanya. A la dreta de la capella, s’hi troba una petita estança que, originalment, era utilitzada com a habitatge del guarda.
Actualment, és un oratori dedicat al Sant Crist del Calvari. Les escales i l’empedrat del camí que condueix a la capella foren construïdes a principis del segle XX. L’any 1983 fou restaurat, tant el camí com la capella, per iniciativa dels Croats de l’Amor Diví del poble de Felanitx i foren molts els felanitxers que col·laboraren en la restauració de la zona.
La darrera restauració o intervenció es va dur a terme l’any 2010. Amb la instal·lació de diferent mobiliari urbà, es va aconseguir que aquesta zona fos d’ús públic. També es varen restaurar les catorze estacions del Viacrucis que hi ha al llarg de tot el camí. Aquesta restauració dels passos actuals va consistir en una nova tècnica de ceràmica fotogràfica. Es tracta d’unes tintes ceràmiques que es posen damunt les rajoles i es couen al forn. Aquestes reproduccions foren realitzades pel fotògraf felanitxer Gabriel Bennàssar.
Actualment la capella està tancada al públic. El camí per accedir al Calvari comença a les escales del carrer d’es Call. Des d’allà dalt es poden gaudir d’unes vistes fantàstiques de Felanitx. El recorregut és d’aproximadament 1 quilòmetre.