És un edifici d’estil regionalista construït en temps de la Segona República a càrrec de l’arquitecte Francesc Roca i Simó. El govern republicà del moment va aprovar un projecte de reforma del centre de la vila. L’edifici s’inaugurà el 19 de juliol de 1936, un dia després de l’esclat de la Guerra Civil.

El seu emplaçament, just enmig del centre històric, estava ocupat anteriorment per l’antic hospital i l’edifici de Sa Quartera, que foren derruïts. La seva localització, en una forta pendent, va condicionar el projecte de l’edifici i el disseny de totes les façanes que s’aixecaren al voltant seu.

Per solucionar el problema del desnivell, Francesc Roca va dissenyar una planta semisoterrània i s’aconseguí així anivellar la planta principal. Les façanes laterals segueixen la pendent del carrer i destaca el fet que la façana principal tingui una alçada inferior a la façana posterior.

L’edifici, que s’emmarca dins l’estil regionalista que es va promoure en temps de la República, està fet a partir de materials variats com la pedra, el formigó i el ciment. La façana principal ve precedida per un pòrtic format per tres grans arcs de mig punt sobre pilars. El portal principal amb forma d’arc de mig punt queda flanquejat per dos grans finestrals que també agafen la forma d’arcs de mig punt, establint-se així una certa simetria i coherència respecte del pòrtic. Les façanes laterals es poden dividir en tres nivells: un primer on s’obrin unes finestres que atorguen claror a la planta soterrània, un segon nivell on destaquen les grans finestres amb forma d’arcs semi-rebaixats, i un tercer nivell de menor alçada, format per filades de petits pilars poligonals, a imitació de les obertures en porxo dels antics casals senyorials mallorquins.

A l’interior destaca la gran nau quadrangular que s’aixeca sobre grans pilars octogonals que sustenten la coberta de quatre aigües.

El Mercat Municipal està obert al públic de dimarts a diumenge de 8 a 13:30 i ofereix diferents productes com fruita i verdura, flors, carn i servei de bar.