Porreres és un municipi situat al centre-sud de l’illa de Mallorca que pertany a la comarca del Pla. Té una extensió de 86’8 quilòmetres quadrats i limita amb els termes municipals de Llucmajor, Montuïri, Sant Joan, Vilafranca, Felanitx i Campos. 

El nom d’aquesta vila prové del llinatge d’un dels nobles que va participar a la conquesta de Mallorca encapçalada per Jaume I: Guillem de Porrera. Des del moment en què aquestes terres li van pertànyer, l’antiga alqueria musulmana va passar a anomenar-se Porreres. 

L’activitat empresarial actual consta d’un teixit de més de 300 empreses de tots els àmbits. Ara bé, antigament era l’agricultura el motor principal de la vila. De fet, el seu fruit més representatiu és l’albercoc i per aquest motiu, a finals de juny es du a terme la Fira de l’albercoc, única a Mallorca. A més, els dimarts de cada setmana es fa un mercat local al voltant de la Plaça de la Vila.  

Les festes populars se celebren per Sant Roc, concretament del 9 al 16 d’agost. Des de temps enrere aquests dies són festius per commemorar que Sant Roc va protegir el poble de Porreres de la pesta.  

El que caracteritza la personalitat dels porrerencs i porrerenques és la seva perseverança i el seu sentiment de poble; una mostra és que en un sol dia, el 14 de febrer de l’any 1954, tot el poble va construir el traçat de la nova carretera que puja al Santuari de  Monti-sion.